Teszt videó felvétel: Insta360 One R Twin Edition kamerával

Ne hagyományos értékelős tesztre számítsatok, kezünk ügyébe került egy Insta360 kamera gondoltuk megnézzük hogyan viselkedik egy kis selfi-botos gördeszkázás közben Budapest, itt-ott göröngyös járda-, és útfelületein. A rögzített képminőségre voltunk leginkább kíváncsiak, jól teszi e dolgát a képstabilizátor, tényleg megoldja e a szoftver a szelfibot kitakarását a két kameraképből rendesen? Az általunk ezzel a kamerával készített 360 fokos látószögű videónk mutatja a kamera tudását és teljesítményét.

A két több mint 180-fokos látószögű kamera kb 1,5-cm-re helyezkedik el a kis kamera testen és ezek köztes látószögét a szoftver ki interpolálja, ezért nem látszik a felvételeken a selfi-bot. Ezt legjobban a hozzá gyártott "nyélel" tudja a technológia, amit pont erre terveztek és mi is ezt használtuk a teszt videó elkészítése során.

Körbe lehet benne forogni, a deszkás betyár kezében a szelfibot tényleg automatikusan és jól kitakarásra került, mintha lebegne a kamera, nincs a bot képe a felvételbe. Stabil a kép, a kamera szoftvere precíz munkát végez a képstabilizálás területén és mindezt 5K-s képminőség mellett. Elégedettek voltunk a látottakkal, nem professzionális a minőség de ár-érték arányban jó a kamera csak ajánlani tudjuk.

360 fokos látószögű drón videó felvételek készítésére is alkalmas

A Insta 360 one R kameránkat drónra szerleve ötvöződik a légifelvételek lenyűgöző panorámája és perspektívája a 360 fokos látószögű kamerák teljes horizontális és vertikális szabadságával. A selfi-bothoz hasonlóan a kamera kiegészíti a drón helyét így annak részei a felvételek semelyik részén nem láthatók. Teljes képi szabadság 360 fokban.