A bútorértékesítés jövője

A 3D technológiák olyan új kiterjesztett információs és vizualitási szinteket képviselnek, amelyek már a jelenlegi évtizedben vezető szerepet fognak betölteni az online bútorértékesítés területén.

A 3 dimenziós bútormodellek használata, magas hozzáadott értéket képvisel, használatuk segíti a márkaépítést és növeli az eladásokat.

 

Költség- és idő megtakarítás

A 3 dimenziós bútormodellek segítségével a klasszikus katalógus bútorfotók és a teljes enteriőrbe helyezett bútorfotók is elkészíthetők. Magasabb minőséget minőséget érhet el, kötöttségek nélkül, rövidebb idő alatt és kevesebb költséggel.

A 3D modellek a bútorgyártó vállalkozások tervezési, gyártási, marketing és HR folyamatait is támogatják.

3D alapú szolgáltatások üzleti előnyei a bútoriparban

3 dimenziós bútormodellek készítésének technológiái

A 3 dimenziós bútormodellek létrehozásának lehetőségei

Alkalmazott technológiáink a fotó- és lézer szkennelés, valamint szoftveres 3 dimenziós modellépítés, vagy ezek kombinációja. A választott eljárások, mindig a  3D modellezni kívánt bútorok jellegéből adódnak.

A 3D bútor modelleknek két alapjuk van. A bútor térháló modellje, mely pontok sűrű hálózatából áll és pontosan megadja adott bútor formáját (felületének topológiája) és a 3D bútormodell textúrái, melyek a kinézetét adják vissza a bútornak. Ezek a textúrák kerülnek a bútor térhálómodelljének meghatározott pontjaira.

 

A bútor térhálómodellje elkészíthető

  • a bútor teljes térhálómodelljének 3D szoftverben történő létrehozása
  • a bútor szkennerrel történő beszkennelésével (lézer vagy fény szkennelés)
  • a bútor teljes, részletes körbefotózásával (fotószkennelés)
  • a bútor térhálómodellje, nyers gyártási CAD file-ok formájában vagy egyéb 3D formátumban már rendelkezésre áll

A textúrák elkészíthetők

  • az összes textúra 3D szoftverben történő létrehozása
  • a bútor teljes részletes körbefotózásával (fotószkennelés)
  • a bútor előállításához használt alapanyagok befotózásával

A fenti alapesetek egymás kombinációjaként is előállhatnak.

Bútorok és bútoralapanyagok befotózása

A fotózáshoz bármely helyszínre kiszállunk ahol áramvételi lehetőség biztosított és rendelkezésre áll hely a bútorok és/vagy bútoralapanyagok fotózásához. A  bevilágításáról és egyéb technikai felszerelésekről gondoskodunk.
 

A bútorok 3D modelljei a webshopban

Növelje, vevői elégedettségét és az internetes bútorvásárlások számát!

A fogyasztók egyre igényesebbek a választási lehetőségeik bővülésével, arra kell összpontosítania, hogy bútorkínálata vonzóbb legyen, mint a versenytársaké. Ennek egyik lejobb módja a termék valós- és teljes képének biztosítása a leendő vevői részére.

Ezt a leghatékonyabban a  bútorkínálatának 3 dimenziós modellezésével érheti el. A vevői nem csak képeket és videókat láthatnak kínálatáról, hanem érezhetik a 3D bútor modellek biztosította szabadságot, miközben megismerik az Ön bútorkínálatát. 

Bár a termékek 3D modellezése nagy hozzáadott értéket képvisel és jelentős üzleti előnyöket kínál, a legtöbb márka és cég még nem használja. Ha most lép és elkezdi a 3D bútormodellek használatát, még nagyobb versenyelőnyhöz juttathatja vállalkozását.

Az általunk elkészített 3 dimenziós bútor modellek, teljesen visszaadják a bútorok valóságos felületét és részleteit. A 3 dimenziós bútormodelljeink, programozói munka nélkül, egyszerűen illeszthetők bármely webes felületbe. Nem igényel weboldal fejlesztést megoldásunk.

A megjelenítő felületen rendelkezésre állnak menüpontok a 3D termékmodellek forgatására, mozgatására és nagyításra, valamint elérhető a teljes képernyős mód is a modellek megtekintéséhez. A modellek kezelését végezhetjük egérrel is, vagy ujjunkkal érintőképernyők esetében. A bútor 3D-s térbeli megtekintéséhez klikkeljen a forgó kockára. 

Minőségi és gyors látványtervezés

Ha vannak 3 dimenziós bútormodelljei, könnyen és gyorsan képes lesz minőségi, teljesen fotórealisztikus látványtervezésre. Bútormodelljeit pazar enteriőrökbe helyezve nyűgözheti le vevőit.

A látványtervezések időtartama

Feltöltöttünk pár általunk készített 3 dimenziós bútormodellt a HomeStyler szoftverbe és segítségükkel létrehoztuk egy egyszerű nappali látványtervét.

Az egész folyamat 10 és fél percig tartott. Ezt rögzítettük, majd felgyorsítottuk és ebből az anyagból készült el az alábbi videó. A videón látható kék számláló a valósan eltelt perceket mutatja. 

Véleményünk szerint  HomeStyler szoftver megfelelő feltöltése, a feltöltött modellek rendezése és típusos alap-terek létrehozása után egy bonyolultabb látványtervet is létrehozhat 30 - 40 perc alatt egy gyakorlott felhasználó.

Ha rendelkezik 3 dimenziós modellekkel bútorairól, elérhetővé válik az egyszerű, gyors és minőségi látványtervezés, vevői legnagyobb megelégedésére.

Egy tökéletes megoldás belterek lakberendezési- és látványtervezéséhez, a HomeStyler lakberendezési célszoftver. Nem a mi szoftverünk, mi is dolgozunk vele, ezért ajánljuk ha 3D bútormodelljeivel látványtervezni szeretne. Használata rendkívül egyszerű a robosztus 3D szoftverekhez képest (AutoCad, 3D Max, SketchUp, stb).

Több százezer bútor és lakberendezési kiegészítőt tartalmaz jól kereshetően mappákba rendezve. Bármit megtalálunk a nekünk szükséges látványtervek megalkotásához. 

Feltölthetjük és külön mappákba rendezhetjük a saját bútor modelljeinket, hogy könnyen elérhessük őket a látványtervezés során. Név szerint is kereshetünk természetesen a saját bútor modelljeink között. 

A HomeStyler letisztult és átlátható kezelőfelületén pár mozdulattal egyszerűen létrehozhatjuk a kívánt alaprajzot, kijelöljük a nyílászárók helyzetét és méretét. De alaprajzot is feltölthetünk még egyszerűbbé téve a folyamatot.

Általunk készített 3D bútor modellek virtuális enteriőrökbe helyezve vagy virtuális katalógus képeken.

Ha vannak 3D bútormodelljei, többé nem okoz problémát a bútorok katalógus- és lifestyle fotóinak elkészítése. Olyan megoldást tudunk biztosítani mely egy professzionális  fotóstúdió technológiáját biztosítja virtuálisan. A modellek egyszerűen fotózhatók egyszínű hátterek előtt vagy teljes enteriőrökbe helyezve. 

Magasabb minőségű és szebb termékfotók, kötöttségek nélkül, rövidebb idő alatt és kevesebb költséggel. 

Látványtervek minősége és exportálása

Az elkészült terveinket gyorsan és egyszerűen kiexportálhatjuk a nekünk megfelelő nézőpontokból. A látványtervek képfelbontása 4K minőségű (3840 × 2160 px). A látványterv modellek teljesen fotorealisztikusak. 

HomeStyler szükséges erőforrások

A HomeStyler szoftver eléréséhez és használatához csak jó minőségű internetkapcsolat és jó minőségű irodai PC-k vagy laptopok szükségesek.

Bútorai a kiterjesztett valóságban (AR)

Mutassa meg bútorait már a vásárlás előtt vevőinek saját otthonukban.

Okostelefonokon és tablet-eken, az újabb verziókon már elérhető a kiterjesztett valóság funkció, az AR(Augmented Reality). Az általunk készített és weboldalába illesztett 3 dimenziós bútormodelleket, látogatói az okostelefonjukon keresztül nézve, kihelyezhetik a valós térbe. Ezzel lehetővé válik, hogy ügyfelei a saját környezetükbe helyezve nézhessék meg az Ön bútorkínálatát.
Kattintson oldalunkon a bőrfotel képére, amin forog a kocka, majd a megjelenő baloldali menüben kattintson az "AR" gombra és egyszerűen elhelyezheti a bőrfotel 3 dimenziós modelljét, a környezetének valós terében ha az okostelefonján vagy tabletjén keresztül nézi.
 
Ez a kiterjesztett valóság. Ezzel az technológiával az internetes látogatok kipróbálhatják, hogyan is nézne ki valós környezetben vagy éppen rajtuk az adott bútordarab.
A bőrfotel 3D-s térbeli modelljének megtekintéséhez klikkeljen a forgó kockára, és a betöltés után az egér vagy az ujja segítségével tetszőlegesen forgathatja a bútort.
 
A betöltés után megjelenő függőleges menüsorban a legalsóra kattintva teljes képernyős módban tekintheti meg a bútor 3D verzióját.

Referencia 3 dimenziós bútormodelljeink galériája