Matterport építőipar kapcsolata

Az építésziroda 50% -kal csökkenti az AutoCAD beépített modellezési idejét, 15% -kal több vállalkozást képes befogadni.

A PROJEKTEKET IDŐBEN ÉS KÖLTSÉGKERETEN BELÜL FEJEZZE BE A TERVEZÉS HATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSÁVAL ÉS A VISSZATÉRŐ HELYSZÍNI LÁTOGATÁSOK SZÁMÁNAK CSÖKKENTÉSÉVEL

David Kuoppamaki üzleti tulajdonos beépített dokumentációt készít minden többszintes projektjéhez, ami gyakran bonyolult és időigényes lehet a bonyolult lakóotthonokban. A kézzel rajzolt, kézi alaprajzokból gyakran hiányoznak a részletek, vagy kihagyják az épület rendellenességeit.

Ennek eredményeként az összes többszintes munkaterület akár 33% -ánál visszatérő helyszíni látogatások következnek be , és ez gyakran költséges változtatási megrendeléseket okoz, ami projektenként 10% -os idő- és erőfeszítést jelent.

Az alapos, manuális ingatlanfotózás unalmas rögzítése és rendezése, általában még mindig hiányos.

FŐBB CÉLOK ÉS MEGFONTOLÁSOK
Multi többszintes vagy komplex felújítási projektek oda-vissza utat igényelnek a helyszínre az újramérés vagy ellenőrzés céljából
A beépített rajzolási és kézi dokumentációs folyamat a komplex (2000 négyzetméter feletti) ingatlanok esetében 6-8 órát vehet igénybe
A LIDAR költségmentesen fizethető lakossági használatra (2 000 USD + / nap)
Bármely beépített megoldásnak AutoCAD-barátnak kell lennie

A MEGOLDÁS
Használja a Matterport alkalmazást a kézi mérések 80% -os csökkentésére, és a beépített rajzolási folyamat 2x-es gyorsítására automatizált alaprajzokkal és vizuális referenciával
A Matterport Pro 3D kamera egy gyors valóságrögzítő eszköz, amely percek alatt képes rögzíteni egy ingatlan térbeli és fényképészeti adatait. Időigényes és összetett munkafolyamatok nélkül nem igényel képzést, és csupán 10% -át teszi ki a hagyományos LIDAR-nak. Így Kuoppamaki a Matterport használatával költséghatékonyan generált méretpontos alaprajzokat az AutoCAD-be történő importáláshoz.

Mivel a Pro kamera 2D-s fényképeket készít a 3D mérésekhez igazítva, Kuoppamakinak csak akkor kell bővítenie a méréseket, ha nagyon pontos méretekre van szükség, mint például az ablakoknál vagy az elektromos alkatrészeknél.

A Matterport szkenneléseket automatikusan regisztrálja és feldolgozza a Matterport Cloud, és a kész modellt az AutoCAD-be importálja méretarányként a rajz megkezdéséhez. Mivel a Matterport alaprajza méretpontos, a vízvezetéket vagy más jellemzőket tartalmazó falak vastagságon keresztüli azonosítására is használható. A magával ragadó 3D-s kirakatban való navigálás révén könnyű tisztázni a szokatlan vagy bonyolult funkciókat is, amelyeket egyébként egyáltalán nem lehetett volna rögzíteni.

Ide kattintva megtekintheti a munkafolyamatáról készült videót.

AZ EREDMÉNYEK
A KUOP DESIGN 15% -KAL NÖVELI A PROJEKT KAPACITÁSÁT, NULLÁRA CSÖKKENTI A VÁLTOZTATÁSI SORRENDEKET
A KUOP Design most befejezi a Matterport vizsgálatokat a legtöbb munka és az összes többszintes munka esetében. Számos esetben a pontos Matterport Space birtoklása olyan következetlenségeket tárt fel, amelyek egyébként időbe kerülnének, és esetleg változási sorrendet okoznának. A 30 és 45 fokos szögek és lépcsőházak mérése kevesebb mérést igényel, felére csökkenti a helyszíni látogatás idejét, és a pontosabb Matterport-alapú AutoCAD beépítések révén szinte teljesen kiküszöbölték a változtatások megrendelésének kockázatát.

Az egyik otthonban Kuoppamaki azonnal azonosítani tudta a kettős vízvezeték-falakat a Matterport modell alaprajzából, ezzel időt spórolva neki, amit átértékelésével töltött volna. Egy másik otthonban furcsa, nehezen észlelhető szögváltozásokat tudott megfogni, megakadályozva az 500-1000 dollárt a jövőbeni építési bonyodalmakban. Kuoppamaki a 3D-s áttekintéseket is képes biztosítani vállalkozóinak, akik ezután pontosabb ajánlatokat tudnak nyújtani.

Kuoppamaki az ajánlattételi folyamat során alaposabb projektmegértést is tud nyújtani a vállalkozók számára.

FŐBB EREDMÉNYEK:
50% -kal csökkenti a rajzolási időt
Csökkentse a kézi méréseket 80% -kal
Távolítsa el a kézi fényképezést
Az AutoCAD as-builtsnél méretarányként használt Matterport modell
Csökkentse a beépített rajzolási időt 50% -kal
Javított vállalkozói ajánlati pontosság

-------

Corgan megvalósítja az építés megtérülését a Matterport 3D Digital Twin of LAX segítségével

Nyolc évtizede a Corgan, a vezető építészeti és formatervezési cég, a repülési, a kereskedelmi, az adatközpont, az oktatás, az egészségügy és a belsőépítészet iparágainak projektjeire specializálódott.

Amikor a cég 1,6 milliárd dolláros repülési projekten kezdett dolgozni a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren (LAX), az volt a küldetésük, hogy integrálják a vezető technológiát az építési munkafolyamatba, hogy maximalizálják a teljesítményt és a termelékenységet a kiterjedt művelet során.

Monica Sosas, a Corgan projektvezetője, a Corgan vezető munkatársa elmagyarázza, hogy „a csapat a Matterport Pro2 kamerát választotta, hogy hatékonyságot szerezzen a dokumentációban, a terepi validálásban és az együttműködésben a LAX ötéves repülési projektje során”.

A Matterport Pro2 kamerával a Corgan beolvassa a meglévő körülményeket, rögzíti a legfontosabb mérföldköveket, virtuális ütési listákat készít, és megosztja a 3D digitális ikreket tulajdonosokkal, vállalkozókkal és létesítményvezetőkkel.

Az egyik legnagyobb akadály, amelyet meg kell küzdeni egy új projekt tervezési szakasza előtt, a meglévő feltételek megragadása. A LAX projekt első szakasza egy ~ 575 láb hosszú és 18 000 négyzetméteres közműalagút volt. Corgan 50 vizsgálatot végzett körülbelül 60 perc alatt, és azóta 50% -kal csökkentette az időt a Matterport gyors rögzítési képességének felhasználásával.

"A megfizethetőség, a sebesség és a könnyű használat alapján választottuk a Matterportot a hagyományos lézerszkennerek helyett" - mondta Sosas. „A Matterport Pro2 kamera lehetővé teszi saját munkatársaink számára, hogy a projektet bármikor beolvassák. A fényképezőgép birtoklása 20-szor megtakarított minket azzal a költséggel, hogy a szakembereket az évek során rendszeresen átvizsgáljuk.

A Matterport 3D terek integrálása az Autodesk Revit és a Navisworks szolgáltatásokkal
A Corgan az Autodesk eszközökkel - köztük a Revit és a Navisworks - is érvényesíti a beépítéseket azáltal, hogy tervezési és kiviteli modelljeik pontfelhőit átfedi.

"Ha olyan konstrukciós modellekkel rendelkezünk, amelyek érvényesítést igényelnek, akkor könnyen importálhatjuk a Matterport .OBJ fájljait a Navisworksbe" - mondta Sosas. "A tervezési szakaszban a fájlokat a Revitbe hozhatjuk, és könnyedén megkerülhetjük a Matterport 3D digitális ikert, körmetszeteket vágva és a beépített körülményeket modellezve."

A legfontosabb mérföldkövek rögzítése és virtuális ütési listák létrehozása
Corgan „Mattertags” -gal jelöli a digitális ikert, hogy megjelölje azokat a pontokat, amelyek különös figyelmet igényelnek. Egy linkkel megosztják a helyzet helyzetét és összehangolják az ütési listákat a vállalkozókkal, a tervező csapattal és a tulajdonossal.

"Ez kiküszöböli az ismételt helyszíni látogatásokat, és biztosítja, hogy az érdekelt felek ugyanazon az oldalon legyenek, és megoldják a fennálló problémákat" - mondta Sosas.

3D digitális ikrek megosztása a tulajdonosokkal a létesítménykezelés érdekében
A Matterport platform segítségével a Corgan dokumentálja az építkezés folyamatát, és 3D mérleggel osztja meg az útvonal mérföldköveit.

"Az infrastruktúra képeinek megosztása a falak bezárása előtt különösen hasznos a vállalkozók és a létesítménygazdálkodási szakemberek számára" - mondta Sosas. "A tulajdonos imádja a progressziós szkennelést, megjegyezve, hogy ez különösen hasznos az érdekelt felek előadásaihoz, amikor a helyszíni látogatások nem lehetségesek."

Most a tulajdonosok hivatkozhatnak a 3D digitális ikrekre hosszú távú létesítmény-célokra, vagy megoszthatják az építési mérföldkő előrehaladásának vizsgálatát a csapattagokkal.