Átrium Kft kerámia - és burkolat bemutatóterem - Pécs

Átrium Kft - Pécs

Az Átrium Kft. több, mint 25 éve az igényes fürdőszoba burkolatok és kiegészítők forgalmazója Pécsett és baranyai régióban. Már a kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy elsősorban a meghatározó külföldi és esetenként hazai gyártók színe-javát összegyűjtve, erős szakmai háttérrel és tapasztalattal szolgálják ki az igényes vásárló közönséget.

Matterport Pro2-es fotó- és lézerszkenneléseel készítettük el a bemutatóterem 3D túráját.

Globero Kft egyedi bútor és kerti bútor bemutatóterem - Pécs

Globero Kft - Pécs

A GLOBERO importőrként és forgalmazóként magas minőségű, de megfizethető áru kültéri és beltéri bútorokat, lakás és kertkiegészítőket, valamint szabadtéri kikapcsolódáshoz, időtöltéshez kapcsolódó termékeket forgalmaz.

Bemutatótermüket Matterport Pro2-es technikával fotó- és lézer szkenneltük, ebből előállítva a bemutatótermek 3D túráját.

Harina Kft bútor bemutatóterem és asztalosüzem - Pécs

Harina Kft - Pécs

A Harina Kft cég 2009-ben alakult, az elmúlt évek során folyamatos fejlődő és beruházó, a legújabb megoldásokat alkalmazva új 2017-es gyártású modern faipari gépekkel felszerelve, kitűnő szakembergárdával.

Bemutatótermüket és az asztalosüzemet fotó- és lézerszkenneltük Matterport Pro2-es technikával és ebből állítottuk elő a komplexum 3D túráját.

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium

Referencia Partnerünk a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium.

A nagy múlttal rendelkező gimnázium Pécs egyik legszebb terén, a Szent István téren áll. A reprezentatív épületegyüttes, melyet Feigler építész tervei alapján kezdtek építeni 1851-ben, fokozatosan bővült. Kis kivételtől eltekintve a Gimnázium egész belső terét beszkenneltük, megmutatva az épület legszebb részeit és látnivalóit is.

Eddigi legnagyobb Matterport munkánk. 3 szint, több mint 30 helység, 2 épület, több ezer négyzetméter és közel 800 szkennelési pont.

A villányi Bock Pincészet

Referencia Partnerünk a villányi Bock Pincészet.

A Bock 100 méteres Pince végén található a különleges kialakítású körpince, másnéven a Bock Kápolna. Aki látta soha nem felejti el a 70 000 bontott téglából kirakott,10 méter mélyen fekvő, 6 boltíves Körpince által nyújtott látványt.

A 17 méter átmérőjű, 200 m²-es pince Heimann Ferenc szekszárdi építész munkáját dicséri. Különleges akusztikája, fénytechnikája és hangulata révén kíváló helyszíne lehet 100-120 fős koncerteknek, esküvői szertartásoknak.

A villányi Bock Pincészet csodálatos komplexumában több pontot is megörökítettük, Matterport Pro2-es lézer és fotó szkennerrel, ennek eredményei lettek a 3D túrák.

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft

Pécsett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-vel együttműködünk több a kezelésükben lévő műemlék és gyűjtemény 3D túrájának elkészítésében és egyes meghatározó Zsolnay kerámiák 3 dimenziós modelljének megalkotásában.

A Zsolnay Aranykora - Gyugyi gyűjtemény - Zsolnay Negyed, Pécs

Dr. Gyugyi László műgyűjtő közel 700 kerámiatárgyból álló Zsolnay-gyűjteménye páratlan értéket képvisel. Darabjai a gyár 40 évét átölelő (1870–1910) időszakának termékei, amelyek három nagy korszakra oszthatók: a historizmus, a millennium és a szecesszió periódusaira.

Egyedülálló módon virtuálisan bejárhatóvá tettük a több száz Zsolnay remekműből álló csodálatos Gyugyi gyűjteményt. Kerámiáról kerámiára és teremről teremre haladva fedezhetjük fel a kiállítást.

Cella Septichora Látogatóközpont - Pécs - Világörökségi helyszín

A Dóm tér alatt nyugvó késő római kori temetői emlékeket a Cella Septichora Látogatóközpont fogja össze egyetlen komplexumba. A Látogatóközpont területén a késő római kori, részben ókeresztény temető komplexitását képező sírok és sírépítmények tekinthetők meg. Legnagyobb értékük a részben festett hypogaeumok nagy számában, illetve ezek történeti, képzőművészeti és vallási sokrétűségében rejlik.

Fontosnak éreztük a munkálatok közben hogy ezt a csodálatos komplexumot méltó módon tudjuk bemutatni az online térben is.

E78 – KONCERTTEREM - Zsolnay Negyed, Pécs

Az E78, mely elnevezés az épület eredeti, a Zsolnay család idején kapott jelzését viseli, egy igazi multifunkcionális ház. Koncertek, színházi- és ismeretterjesztő előadások, táncházak, gyerekprogramok, filmvetítések és kiállítások mellett sok-sok családi program is szerepel a palettán. Az épület mellett található Pirogránit Udvaron tavasztól őszig fesztiválok, szabadtéri koncertek, igazi bulik várják az idősebbeket, fiatalokat egyaránt.

E78 panorámaterem - Zsolnay Negyed, Pécs

Az E78 épület felső szintjén található a Panorámaterem, mely nevéhez hűen csodálatos kilátást biztosít a szomszédos Pirogránit udvarra és az ott magasodó Cifra kéményre. Terület: 223 m2 Kapacitás, széksoros: 110 fő Kapacitás, kerekasztalos: 70 fő. Ennek 3D szkennelését végeztük a Zsolnay Negyed rendezvényszervezési szolgáltatásának támogatására.

Zsolnay Alhambra váza

A Zsolnay Örökségkezelő nonprofit Kft-vel együttműködésben elkezdtük a gyakorlati vizsgálatát annak, hogy a legszebb Zsolnay kerámiák 3 dimenziós kerámiamodelljeit létrehozzuk. Olyan minőség elérése a célunk amely megfelel és alapja lehet a műtárgy tökéletes digitális archiválásának. Ennek a projektnek az első próbaszkennelése során a Zsolnay Gyugyi gyűjtemény egyik legszebb darabja az Alhambra váza került fotoszkennelésre és ez alapján a tárgy 3 dimenziós modelljét létrehoztuk.

A próbaszkennelés célja nem a végső eredmény, ez a projekt első lépése, ezzel tudjuk meg milyen feltételek és technológia felel meg leginkább adott műtárgy szkennelésére. A létrehozott 3 dimenziós vázamodell ettől függetlenül már látványosan demonstrálja a technológiában rejlő lehetőségeket.

Szent Amália Kápolna - Szentegát

Szent Amália Kápolna belső szkennelése.

Szentegáton található egy gyönyörű kis kápolna, a Szent Amália kápolna. Az 1900-as évek elején építette a környező területek nagybirtokosa a Biedermann család. Temetkezési helyül szolgált volna a kápolna de a sors másképp akarta mert egyik családtag sem itt nyugszik. A kápolna állapota, köszönhetően a közelmúltban történt teljes felújításnak és rekonstrukciónak kiváló.

A külső szkenneléshez DSLR fényképezőgépeket és nagy felbontású videó kamerával rendelkező drónt használtunk. Körbefotóztuk kívülről minden magasságban és ebből alkottuk meg egy tökéletesen valóságos textúrával rendelkező 3 dimenziós modelljét az épületnek. Ennek egy verziója látható a kápolna 3D túrája alatt.

A kápolna belső terének szkennelését a Matterport Pro2-es technikával végeztük, ez egyszerre végez fotó- és lézerszkennelést. Ennek eredményét láthatod jobb oldalon a kápolna 3D túrájában.

Szent Amália Kápolna külső szkennelése.

A projekt számokban:

  • 30 nézőpont
  • 360 lézer szkennelés
  • 2300 fotó
  • 3 embernek 6 óra helyszíni munka
  • 72 óra adatfeldolgozás és utómunka

Nagyobb felbontású link

Hosszúhetényi Tájház - Baranya megye

Hosszúhetényi Tájház külső-, és belső szkennelése.

A Hosszúhetényi Tájház, festői környezetben a Hármashegy lábánál, a Püspökszentlászló felé vezető út elején (Kossuth L. u. 10.) található. Az 1860-as években épült tájház, 2011- ben került felújításra. Baranya egyik legértékesebb gyűjteménye, melyet Bocz Árpád hosszúhetényi lakos több évtizeden keresztül tudatosan gyarapított.

A néprajzi anyag a 19. század közepétől a 20. század első feléig ad képet a település népéletéről. Öt szobájából három hagyományos jellegű, tisztaszoba, füstös konyha, „vendégváró” konyha. A tisztaszobában a híres, színvilágában is, díszítésében is különleges hosszúhetényi népviselet is látható.

A Magyarországi Tájházak Szövetségének “Év Tájháza” kitüntetését, 2014-ben a Hosszúhetényi Tájház nyerte.

.

A tájház belső terének szkennelését a Matterport Pro2-es technikával végeztük, ez egyszerre végez foto- és lézerszkennelést. Ennek eredményét láthatod jobb oldalon a kápolna 3D túrájában.

Weboldal referenciáink