360 fokos látószögű 4K - 8K videók

A 360 fokos látószögű videók az egyik legújabb és leginnovatívabb 3D formátum. Gyakorlatilag a felvétel nézése közben szabadon 360 fokban bármerre körbefordulhatunk, a kamera felvétel közben teljes gömbpanorámában rögzít mindent maga körül.

A technológia annyira új, hogy jelenleg még lehetőségünk van vele újragondolni a filmkészítés és kommunikáció dimenzióit is, ezek még jelenleg sincsenek kitalálva, tematizálva.

Kitörhetünk a filmes tartalmak tervezésekor, a forgatókönyv adaptációjakor az egy kamera, egy adott pillanatban, egy nézőpont kötöttségéből. Ez bővíti a bemutatás, történet mesélés lehetőségeit.

Például ha jól tervezzük meg a 360 videóriport készítését, akkor egy interjú alany köré, a vágóképek alapanyagait is elhelyezve, a néző mintegy interaktívan maga gondoskodik kedve szerint a saját vágóképeiről a riport nézése közben. Szabadságot adva neki, bevontuk a műsor készítésébe azzal, hogy megválaszthatja a nézőpontját.

Színházi előadások, kulturális rendezvények, kulturális tartalmak, sport rendezvények, riportok és közvetítések készítéséhez ajánljuk, de kifejezetten izgalmas lehet egy 360-as imázs-, vagy reklámfilm is.

A 360-as videók a szó szoros értelmében új dimenziókat nyitnak a képi tartalmak tolmácsolásában. Újfajta riportkészítési technikák, a vágóképek teljes újraértelmezésének lehetősége, párhuzamos történetmesélés lehetősége. Dramaturgiai szempontból is új irányokat feszegethetünk a 360-as videóinkkal. Annyira újszerű, a néző annyira tudja és érzi, hogy egy új és nem is akármilyen szabadságfokot kapott a vizualitásban.

Ha ilyenek a videói és rendben vannak a tartalmai, akkor biztos a siker. Ha valamit ezzel hirdetni szeretne, nyert ügye van mert a videó eladja magát, az emberek széles körben megosztják egymással mert érdekes és újszerű, sokan ilyet még nem láttak. Partnerek vagyunk a videótartalmak kreatív tervezésében, szkriptírásban, rendezésben, vágásban, zenei rendezésben és az utómunkában.