3D tárgy- és épületmodellek készítése

Műtárgyak, festmények, kulturális épületek megörökítésére, népszerűsítésére, örökségvédelmi célokra és a szakmai munka támogatására kiválóan alkalmasak 3D modelljeink.

Másik kulcsterület a termékek 3D modelljeinek megalkotása. A terméket az érdeklődő egy más minőségben nézheti meg, sokkal szabadabban és kihelyezheti a kiterjesztett valóság funkcióval az okoseszközével a valós térbe is az adott terméket.

3 dimenziós modellezés
Bármelyen tárgy, termék, berendezés, enteriőr, külső tér, vagy egész épület 3 dimenziós modelljét elkészítjük. Ezt tehetjük nulláról indulva fotók, anyagminták, színminták és az Önök elképzelései szerint vagy már meglévő nyers, textúra nélküli 3D file-ok (CAD, OBJ, XYZ, stb) alapján.
Igényeik szerint textúrázzuk, fényezzük és enteriőrbe vagy külső környezetbe helyezzük az elkészült 3 dimenziós modelleket.
A tárgyak, termékek fotószkennelésére is van lehetőség, ilyenkor a fotók alapján készítjük el a tökéletes textúrájú modelljeiket.
Az általunk készített kanapé 3D-s megtekintéséhez kattintson a forgó kockára, majd a betöltés után az egérrel vagy az ujjával tetszőlegesen forgathatja, mozgathatja és nagyíthatja a bútort. A megjelenő függőleges menüsorban a legalsó ikonra kattintva, teljes képernyős módban tekintheti meg a modellt.

A tárgyak digitális modelljei már most kihelyezhetők az okos telefonokkal a kiterjesztett valóságba. A múzeumok, gyűjtők, aukciósházak, művészek munkáját már most forradalmasíthatja. VR szemüvegekkel pedig bárhol, bárhogy megtekinthetőek a műtárgyak modelljei, akármilyen méretben és nézőpontból, vagy akár a műtárgyakat körbejárva.

Klikkeljen oldalunkon a Zsolnay Alhambra füles váza képére, amin forog a kocka, majd a megjelenő baloldali menüben klikkeljen az "AR" gombra és egyszerűen elhelyezheti a Zsolnay vázát a környezetének valós terében ha az okostelefonján keresztül nézi. Ez a kiterjesztett valóság. A váza modelljét mi készítettük a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-vel együttműködve.

Épület szkennelés és modellalkotás.

Az elkészített 3 dimenziós, tökéletes textúrájú modellt, igény szerint bármely virtuális környezetbe be tudjuk helyezni. A modell és környezete VR szemüveggel teljesen bejárható, vagy monitoron a számítógépes játékokhoz hasonló módon bejárhatjuk.

Szentegáton található egy gyönyörű kis kápolna, a Szent Amália kápolna. Az 1900-as évek elején építette a környező területek nagybirtokosa a Biedermann család.

A külső szkenneléshez DSLR fényképezőgépeket és nagy felbontású videó kamerával rendelkező drónt használtunk. Körbefotóztuk kívülről minden magasságban és ebből alkottuk meg egy tökéletesen valóságos textúrával rendelkező 3 dimenziós modelljét az épületnek. Ennek egy verziója látható a kápolna 3D túrája alatt.

A projekt számokban:

  • 30 nézőpont
  • 360 lézer szkennelés
  • 2300 fotó
  • 18 óra helyszíni munka
  • 72 óra adatfeldolgozás és utómunka

Nyers textúra nélküli CAD file-ból textúrázott 3D modellek

Az alábbi képgalériánk egy példa a nyers CAD file-ból történő textúrázásra. Az első képen látható a CAD file amivel dolgozni kezdtünk.

A látványtervezés során több variációt is el tudunk készíteni a színválaszték és az anyaghasználat minőségi bemutatása érdekében.
Látványtervezés
A kész modellekből bármely nézőpontból csodálatos nagyfelbontású látványterveket generálhatunk minden kiegészítővel és teljes enteriőrbe helyezéssel.

A látványtervezés során több variációt is el tudunk készíteni a színválaszték és az anyaghasználat minőségi bemutatása érdekében.
Alábbi látványterveink minden eleme a kiegészítőktől, a bútorokig és berendezési tárgyakig minden virtuálisan lett megalkotva az összes textúrával, a bevilágítással és a fényezésel.
3 dimenziós tárgy és termékmodelljeink webes felületeken való megjelenítése

Elkészítjük az Ön által választott tárgyak, termékek, vagy épületek tökéletes 3 dimenziós modelljeit. A modelleket megjelenítjük weboldalán. Nem igényel weboldal fejlesztést megoldásunk.

A megjelenítő felületen rendelkezésre állnak menüpontok a 3D bútormodellek forgatására, mozgatására és nagyításra, valamint rendelkezésre áll a teljes képernyős mód is a modellek megtekintéséhez.

A modellek kezelését végezhetjük egérrel is, vagy ujjunkkal érintőképernyők esetében.