Hatékonyabb csapatmunka és időmegtakarítás 3D technológiák használatával

A termékfejlesztés szoros és hatékony együttműködést igényel a különböző csapatok között, legyen szó pénzügyről, gyártásról vagy akár marketingről. Beosztásuktól függetlenül minden tagnak naprakésznek kell lennie a projekt aktuális állapotáról.

Elmúltak már azok az idők, amikor a cégeknek írásos dokumentumot kellett küldeniük minden osztálynak, hogy értesítsék őket a változásokról. Ha rendelkezik 3 dimenziós termék modellekkel, minden tag valós időben megtekintheti a legkisebb változásokat is a termék fejlesztése során. Visszanézhetnek verziókat, vagy kipróbálhatnak újabbakat, mindezt akár az online térben, valós idejű közös munka során.

Ezenkívül fokozza a kreativitást, mivel minden termékfejlesztési csapattagnak lehetősége nyílik rá, hogy a terméktervezés minden szakaszában követhesse a terméket. 

Például a 3D-s modellek használatával megmutathatja a további termék alapanyagok valódi felhasználását a pénzügyi csapatnak, ahelyett, hogy csak a további alapanyagköltségek táblázatát osztaná meg velük. Csökkenti a terméktervezési időt, az átláthatóságon keresztül bizalmat épít a fejlesztőcsapat és a vezetőség között, és ami a legfontosabb, erős és hatékony köteléket alakít ki a fejlesztőcsapat tagjai között.