Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft

Pécsett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-vel együttműködünk több a kezelésükben lévő műemlék és gyűjtemény 3D túrájának elkészítésében és egyes meghatározó Zsolnay kerámiák 3 dimenziós modelljének megalkotásában.

A Zsolnay Aranykora - Gyugyi gyűjtemény - Zsolnay Negyed, Pécs

Dr. Gyugyi László műgyűjtő közel 700 kerámiatárgyból álló Zsolnay-gyűjteménye páratlan értéket képvisel. Darabjai a gyár 40 évét átölelő (1870–1910) időszakának termékei, amelyek három nagy korszakra oszthatók: a historizmus, a millennium és a szecesszió periódusaira.

Egyedülálló módon virtuálisan bejárhatóvá tettük a több száz Zsolnay remekműből álló csodálatos Gyugyi gyűjteményt. Kerámiáról kerámiára és teremről teremre haladva fedezhetjük fel a kiállítást.

Cella Septichora Látogatóközpont - Pécs - Világörökségi helyszín

A Dóm tér alatt nyugvó késő római kori temetői emlékeket a Cella Septichora Látogatóközpont fogja össze egyetlen komplexumba. A Látogatóközpont területén a késő római kori, részben ókeresztény temető komplexitását képező sírok és sírépítmények tekinthetők meg. Legnagyobb értékük a részben festett hypogaeumok nagy számában, illetve ezek történeti, képzőművészeti és vallási sokrétűségében rejlik.

Fontosnak éreztük a munkálatok közben hogy ezt a csodálatos komplexumot méltó módon tudjuk bemutatni az online térben is.

E78 – KONCERTTEREM - Zsolnay Negyed, Pécs

Az E78, mely elnevezés az épület eredeti, a Zsolnay család idején kapott jelzését viseli, egy igazi multifunkcionális ház. Koncertek, színházi- és ismeretterjesztő előadások, táncházak, gyerekprogramok, filmvetítések és kiállítások mellett sok-sok családi program is szerepel a palettán. Az épület mellett található Pirogránit Udvaron tavasztól őszig fesztiválok, szabadtéri koncertek, igazi bulik várják az idősebbeket, fiatalokat egyaránt.

E78 panorámaterem - Zsolnay Negyed, Pécs

Az E78 épület felső szintjén található a Panorámaterem, mely nevéhez hűen csodálatos kilátást biztosít a szomszédos Pirogránit udvarra és az ott magasodó Cifra kéményre. Terület: 223 m2 Kapacitás, széksoros: 110 fő Kapacitás, kerekasztalos: 70 fő. Ennek 3D szkennelését végeztük a Zsolnay Negyed rendezvényszervezési szolgáltatásának támogatására.

Zsolnay Alhambra váza

A Zsolnay Örökségkezelő nonprofit Kft-vel együttműködésben elkezdtük a gyakorlati vizsgálatát annak, hogy a legszebb Zsolnay kerámiák 3 dimenziós kerámiamodelljeit létrehozzuk. Olyan minőség elérése a célunk amely megfelel és alapja lehet a műtárgy tökéletes digitális archiválásának. Ennek a projektnek az első próbaszkennelése során a Zsolnay Gyugyi gyűjtemény egyik legszebb darabja az Alhambra váza került fotoszkennelésre és ez alapján a tárgy 3 dimenziós modelljét létrehoztuk.

A próbaszkennelés célja nem a végső eredmény, ez a projekt első lépése, ezzel tudjuk meg milyen feltételek és technológia felel meg leginkább adott műtárgy szkennelésére. A létrehozott 3 dimenziós vázamodell ettől függetlenül már látványosan demonstrálja a technológiában rejlő lehetőségeket.