Üzleti célú 3D modellezés

Termékek-, műtárgyak-, gépek/berendezések méretfüggetlen, 3D modellezése üzleti célú alkalmazásokra.

A 3D technológiák üzleti célú, magas hozzáadott értékű alkalmazási lehetőségei az újdonságuk miatt még nem tartoznak a cégek bevett üzleti gyakorlataihoz.

Kapcsolatunkat ügyfeleinkkel minden esetben egy kötetlen beszélgetéssel kezdjük, melynek során megismerjük tevékenységét, főbb üzleti folyamatait valamint képet kapunk igényeiről és elképzeléseiről. Leendő Partnerünk pedig megismerheti 3D szolgáltatásainkat, azok lehetséges alkalmazási területeit és az általuk megvalósítható üzleti előnyöket.

A beszélgetés után pontosan meg tudjuk határozni, melyik 3D technológiát érdemes megvalósítani és felhasználni, ezt melyik folyamatokhoz szükséges illeszteni és a 3D technológia milyen mérhető, üzleti előnyöket valósít meg Partnerünk számára.

Egymás jobb megismerése után megalapozottabb döntéseket hozhatunk együttműködésünkről.

A beszélgetés díjtalan, ügyfeleink részére nincsenek költségei.

1) Forrás: https://www.selfcad.com/blog/5-ways-3d-modeling-can-benefit-your-business

Terméktervezés és újratervezés

Egy termék tervezése során több ötletet generálunk, majd kiválasztjuk a legjobbat. A termékfejlesztés ezen szakasza rendkívül fontos, mivel egyetlen hiba hosszú távon mindent megzavarhat. Ezért a kisebb változásokat is figyelemmel kell kísérni és rögzíteni kell.

Hasonlóképpen, ha egy terméket újraterveznek, az eredeti kép alapján több verziót is létrehozunk. Mindezen változások nyomon követése nehéz lehet 3D-s modell nélkül, ezért a 3D-s tervek használata hozzájárulhat a termék jobb tervezéséhez.

Hasonlóképpen, ha egy terméket újraterveznek, az eredeti kép alapján több verziót is létrehozunk. A korábbi tervhez hozzáadott változtatások nyomon követése nehéz lehet 3D modell nélkül, ezért a 3D objektumok használata hozzájárulhat a jobb tervezési folyamathoz.

Az egyik Carpet Cleaning London nevű cég egy hordozható gépet tervezett szőnyegek tisztítására. Kezdeti bevezetésük nem járt sikerrel. A cég a termék újratervezésére gondolt, és úgy döntött, hogy 3D-s modellezést alkalmaz hozzá. Ennek a koncepciónak a hatékony használatának köszönhetően csapatuk egy lenyűgöző dizájnnal állt elő, amely sikerük oka lett.

Vevői elégedettség

Mivel a fogyasztók egyre igényesebbek a választási lehetőségeik bővülésével, arra kell összpontosítania, hogy terméke vonzóbb legyen, mint a versenytársa. Ennek egyik módja a termék valós képének biztosítása, amit a 3D modellezéssel meglehetősen egyszerűen megtehet. Ez az aprónak tűnő változtatás hozzájárulhat a fogyasztói elégedettség növeléséhez.

Ezenkívül segíti a fogyasztóval való hosszú távú kapcsolat fenntartását, mivel kisebb az elutasítás esélye. Például az építészek az építkezés előtt minden ügyfélnek megmutathatják a ház 3D-s modelljét. És ami még fontosabb, 3D grafikával tudják megmutatni a háztervezésben kulcsszerepet játszó világítást.

Így az ügyfelek megismerhetik, hogyan fog kinézni a ház valódi világítás mellett. Ez ad nekik egy ötletet a dekorációról, a bútorokról és a mesterséges világítás költségeiről. Ezzel a megrendelő által kívánt változtatások könnyen elvégezhetők, még a kivitelezési munkák megkezdése előtt. Következésképpen kiküszöböli az elégedetlenség lehetőségét, mivel a fogyasztók azt kapják, amit látnak.

A SelfCAD egy csodálatos program kezdőknek, profiknak és kis- és középvállalkozásoknak, akik könnyedén szeretnének szemet gyönyörködtető termékterveket készíteni anélkül, hogy sok időt töltenének velük. Ehhez nem kell bonyolult programokat tanulnia. A tanulás után néhány héten belül elkezdheti használni a SelfCAD-et, és képes lesz 3D-s modellezésre és professzionális tervek készítésére.

Investor Trust

Amikor új terméket tervez, a legjobb képet kell mutatnia a befektetőknek. Hogyan tudná meggyőzni őket, hogy támogassák Önt, ha azt sem tudják, hogyan néz ki a terméke? A 3D-s modellezés ebben is segít. Segítségével részletes képet nyújthat a befektetőnek, ami segíthet a befektető cég iránti bizalmának kiépítésében.

Hogyan fog működni a termék? Mik lesznek a belső tulajdonságai? Milyen az összkép a termékről? Ez csak néhány gyakori kérdés, amely egy befektető fejében felmerül. Ezen kívül segít megmutatni professzionalizmusát és komolyságát a termékkel kapcsolatban.

Bár a 3D modellezés nagy előnyöket kínál, a legtöbb márka nem használja. Ezért segít vállalkozásának kiemelkedni. A befektetők könnyen meggyőződhetnek, és vállalkozása jó lendületet kap.

Márkaépítés és prezentáció

A 3D grafika segíthet, és segíteni fog abban, hogy cége egyedi arculatát hozza létre. A hatékony logóterv bemutatásától a közösségi médiában megjelenő jellegzetes kép kiemeléséig számos olyan terület létezik, ahol a szépen megtervezett képek segítenek kézzelfoghatóan bemutatni ötleteit.

És mivel oly sok márka elérhető a piacon, elengedhetetlen, hogy jó okokból kitűnjünk. A márkaépítés hasznos taktika lehet a fogyasztók szívének megnyerésére. Nemcsak azt az előnyt nyújtja, hogy valós idejű képet kap a termékről, hanem további előnyt is nyújt az üzlet számára.

A 3D-modellezés használatával még egy kisvállalkozás is professzionális arculatot nyerhet. Ahhoz, hogy jobban megértse, hogyan tűnhet ki vállalkozása, összehasonlíthat egy lapos képet egy 3D-s tervvel. Most helyezze magát az ügyfél helyébe, és nézze meg, melyik márkát részesíti előnyben?

Így a 3D-s tervek fontos szerepet játszhatnak vállalkozása márkaépítésében. Legyen szó webhelyről, blogról vagy közösségi média bejegyzésről, a 3D-s képek mindig nagyobb figyelmet kapnak, mint a lapos, egyoldalas képek.

Csapat együttműködés és időmegtakarítás

A termékfejlesztés tökéletes együttműködést igényel a különböző csapatok között, legyen szó pénzügyről, gyártásról vagy akár marketingről. Beosztásuktól függetlenül minden tagnak naprakésznek kell lennie a projekt aktuális állapotáról.

Elmúltak már azok az idők, amikor a cégeknek írásos dokumentumot kellett küldeniük minden osztálynak, hogy értesítsék őket a változásokról. Ha azonban 3D-s modellezést használnak, minden tag valós időben megtekintheti a legkisebb változásokat is. Ezenkívül fokozza a kreativitást, mivel minden más alkalmazottnak lehetősége nyílik rá, hogy minden szakaszában megnézze a terméket. Emellett elősegíti a különböző csapatok közötti együttműködést is.

Például a 3D-s modellek használatával megmutathatja a további anyagok valódi felhasználását a pénzügyi csapatnak, ahelyett, hogy megosztaná velük a költségeket. Csökkenti az erőfeszítéseket, bizalmat épít, és ami a legfontosabb, erős köteléket alakít ki a csapatok között.

Rögzítsen interaktív oktatóanyagokat újoncainak

Néha kihívást jelenthet a nehéz fogalmak elmagyarázása az újoncoknak. De olyan funkciókkal, mint a SelfCAD interaktív oktatóprogramjai , könnyen létrehozhat és megoszthat oktatóanyagokat, hogy pillanatok alatt felgyorsítsa azokat. Ezenkívül a SelfCAD segítségével új és meglévő projektjeit egyetlen platform alatt készítheti el.

 

Becsomagolás

Röviden: a vállalkozásoknak ki kell tűnniük, hogy túléljenek a jelenlegi versenyhelyzetben. A 3D-s modellezés, a modern kor megközelítése több szempontból is segíthet. Nagy szerepet játszik a terméktervezésben, és segít a változtatások előzetes végrehajtásában.

Emellett hozzájárul a fogyasztók nagyobb elégedettségéhez, mivel valós idejű képet tekinthetnek meg a termékről. A befektetői bizalom a technika másik értékes előnye, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak. Mivel egy terméket több dimenzióban jelenít meg, a befektetők világosan megértik a terméket.

Ezenkívül segít a márkaépítésben, mivel a termék kiemelkedik 3D-s képével. Az időmegtakarítás, a csapatmunka és a költséghatékonyság a technológia további csodálatos előnyei.

Élvezze az erőteljes modellezés, rendering, és a 3D nyomtatás szerszámok nélkül meredek tanulási görbe.

 

2) Forrás: https://emerline.com/blog/3d-design-in-business

 

#1: 3D illusztrációk és 3D elemek a felhasználói felületen
#2: Animált 3D-s videók
#3: Termékvizualizáció
# 4: AR / VR
#5: Marketing

Ha Ön is olyan üzletben tevékenykedik, amely – sok máshoz hasonlóan – bizonyos termékeket, szolgáltatásokat, koncepciókat vagy ötleteket ad el, akkor biztosan tisztában van azzal, hogy az Ön által értékesített dolgok más szemszögből történő bemutatása az ügyfeleknek csodákat tehet az értékesítési folyamatokban. És itt lehet a legjobb barátod a 3D tervezés alkalmazása.

A szakértők által kifejlesztett 3D-s tervezés több szépségérzetet és eleganciát ad a bemutatott tárgyaknak, lehetővé téve, hogy megragadja potenciális vásárlói figyelmét, és tartalmas, mélyreható, 360 fokos információkat nyújtson számukra termékeiről és azok fizikai térben való alkalmazásáról. . Gazdag ízelítőt ad arról, hogy az Ön által értékesített dolgok hogyan fognak érezni, kinézni és viselkedni a valós környezetben, így a 3D-s megjelenítés az egyik leghatásosabb és legértékesebb segédeszköznek tekinthető értékesítési és marketingcsapatai számára.

A 3D tervezés fejlesztése azonban nagy szakértelmet igényel, ezért ezt a lehetőséget gyakran figyelmen kívül hagyják a tervezési szolgáltatásokat nyújtó cégek, de az Emerline esetében nem. A 3D-s tervek ügyfelekhez való eljuttatásában és saját termékeinkben való megvalósításában szerzett gyakorlati tapasztalattal megosztunk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogyan teheti 3D-vel lendületessé vállalkozását. Az alábbi információk az Emerline 3D-s tervezőjének, Uladzimir Makhnachnak a megjegyzésein alapulnak , aki megosztotta véleményét a 3D tervezés üzleti életben való felhasználásának 5 legjobb módjáról.

#1: 3D illusztrációk és 3D elemek a felhasználói felületen

A 3D-s tervezés a webes és mobilalkalmazások felhasználói felületén jelenleg a legnépszerűbb trend. Használható akár 3D-s renderelt háttér létrehozására, akár egyes hangsúlyos elemek (gombok, ikonok stb.) megvalósítására.

Ennek ellenére a leggyakoribb felhasználási eset a különféle karakterek létrehozása. Tegyük fel, hogy van egy utazási irodája, és kreatívan és valamilyen utazó karakter segítségével szeretné bemutatni a turisztikai célpontokat. Az biztos, hogy vektorgrafikával meg tudod csinálni. De abban az esetben, ha a 3D-t választja, egyetlen karakter létrehozása lehetővé teszi a póz megváltoztatását, a kiigazítást és még animációt is. Vagyis egy meglehetősen rugalmas megoldást kap, amely bármikor biztosítja a márkaidentitás megőrzését.

És sokkal több előnyt kínál a 3D a felhasználói felületen.

Egy tétel 3D-s renderelt modellje gyakran úgy jön létre, hogy egy kompozíció vizuális központjává váljon, és az alkalmazás látogatóinak figyelmét a kiemelni kívánt lényeges dolgokra irányítsa, legyen szó termékről, üzenetről, gombról vagy bármiről.

Az elegánsan kialakított 3D-s grafikával még a legalapvetőbb alkalmazások is megragadják a fokozott figyelmet az interakció első másodperceitől kezdve, lehetővé téve, hogy kitűnjön a versenytársak közül.

Amikor néhány táncos érintésként (gombok, ikonok vagy apró részletek) használják, a 3D-s elemek élethűbbé teszik a designt, és pozitívabb hangulatot kölcsönöznek.

Ha az alkalmazás arra összpontosít, hogy futurisztikus hangulatot adjon felhasználóinak, a 3D az ideális megoldás.

#2: Animált 3D-s videók

A 3D-s animációt tartalmazó videótartalom hatékony módja annak, hogy vonzó és innovatív módon lépjen kapcsolatba ügyfeleivel, és érezze a változást. Az animált 3D-s videók a tartalom széles skáláját fedik le: megtervezheti őket ötletei közlésére, egyes elemek bemutatására, bizonyos folyamatokba való belemerüléshez stb. Íme néhány példa:

A hirdetésekben található 3D animáció megkülönbözteti a márkáját a többi közül. Például a Toggl – egy időkövető szoftvert kínáló cég – készített egy videót , amely tökéletes képet ad a nézőnek az alkalmazás szolgáltatásainak használatáról. A különböző feladatokat animált karakterek képviselik, amelyek lekötik a figyelmet, viccessé és megnyerővé teszik a videót, és ami még fontosabb, tökéletesen átadják az üzenetet. Jó alternatíva egy fárasztó termékbemutató helyett, igaz?

A 3D-s animációval ellátott márkafilmek lehetővé teszik, hogy hangosan kiabáljon a cégéről. Teret nyitnak olyan dolgok életre keltésére is, amelyek nem léteznek az anyagi világban (digitális munkaterület, online termékek stb.). Az egyik legjobb példa erre a Microsoft Office ikonok bemutatása.

A 3D-s karaktereket bemutató leckék rengeteg olyan kérdés megválaszolásában segítenek, amelyek a tanulás vagy bizonyos készségek megszerzése során felmerülhetnek. A 3D lehetővé teszi, hogy a tanulót a valósághoz közeli környezetbe merüljön, részletesen bemutatva, hogyan kell csinálni a dolgokat. Például a csapataink által kifejlesztett GoDog alkalmazás videoleckéket tartalmaz két karakterrel: egy labradorral és gazdájával. A felhasználó láthatja, hogyan kell bizonyos parancsokat lépésenként végrehajtani. Nyilak, párbeszédpanelek és egyéb elemek, például órák segítségével leegyszerűsítjük az anyag befogadását és megértését.

További előnyöket kínálnak azok számára, akik a megalkotott karaktereket szeretnék átvinni valamilyen üzletágon, vagy felismerhetővé, a márkára emlékeztetővé tenni őket. A helyzet az, hogy a létrehozott 3D-s karakterek bármikor könnyen újrafelhasználhatók. Ez mindenképpen költség- és munkamegtakarítást eredményez, miközben megőrzi az identitást, és lehetővé teszi a választott stílusnak megfelelő dolgokat alkotni.

#3: Termékvizualizáció

Mióta az egész világ felkerült az internetre, igazi kihívássá vált a termékek vásárlók elé állítása. És itt jön képbe a 3D-s vizualizáció, amely lehetővé teszi bármely termék részletes bemutatását különböző szögekből.

És még több előnyt érdemes figyelembe vennie:

A 3D-s renderelt termékek gyakran fotorealisztikusnak tűnnek , lehetővé téve a játék mentését olyan esetekben, amikor a szükséges fotótartalom nem érhető el.

A 3D-s vizualizáció kevésbé időigényes ahhoz képest, hogy felveszünk egy fotóst, és végigmegyünk a folyamat minden szakaszán (képkészítés, válogatás, szerkesztés, a hirdetési tervnek megfelelőek kiválasztása) .

A 3D egy barátságosabb lehetőség a szerkesztésekhez és javításokhoz, ha szüksége van rájuk.

Az Ön által kínált termékek valósághű 3D-s modelljei azonnali megértést biztosítanak az ügyfeleknek arról, hogy mit fognak kapni.

Figyelembe véve ezeket az előnyöket, nem csoda, hogy az autókra vonatkozó legújabb reklámok szinte mindegyike 3D technológián alapul. Ezenkívül az olyan óriáscégek, mint az Apple, szintén 3D-s modelleket használnak termékeik bemutatására. Például megtekintheti az AirPods Pro kitöltését, hogy tisztább képet kapjon arról, hogy mit vásárol, és hogyan működik az eszköz.

# 4: AR / VR

Bár az AR/VR már nem valami új és meglepő, ez egy trend. Mivel a technológia elterjedt a tömegekre, az ügyfelek elvárják, hogy hozzáférjenek ehhez az élményhez. De nem csak az elvárásoknak való megfelelésről van szó, hanem a különféle folyamatok elősegítéséről is.

Például az Emerline egyik projektje egy konferenciarendszer létrehozásán alapult, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukról videokonferenciához kapcsolódjanak, hogy megtanulják, hogyan működik a fűtőelem AR módban: a felhasználó egy vízmelegítő 3D-s modelljét látja a telefonján keresztül. kamera, és miközben a modell egy előre összeállított animáción megy keresztül, egy előadó elmagyarázza, hogy mi az, mi és hogyan kell használni.

Ilyen célokra alkalmazva az AR és a 3D megoldások hihetetlen szintű kényelmet kínálnak. Valószínűleg az AR/VR módban, 3D modellek használatával adott kezelési és karbantartási kézikönyvek hamarosan felváltják a papíralapú kézikönyveket és a videós útmutatókat a YouTube-on. Tehát ahelyett, hogy belemenne egy füzetbe, és választ keresne arra a kérdésére, hogy hogyan lehet lekapcsolni/csatlakozni, engedélyezni/letiltani, konfigurálni valamit, a felhasználó értékes lehetőséget kap arra, hogy megnézze, mit kell tennie AR vagy VR módban, 3D-s modellen.

A jövő egyik forgatókönyve a következő: miután megvásárolt valamilyen terméket, a felhasználó beszkennelheti a kódot, hogy megnézze a termék háromdimenziós modelljét. Lehetőség van forgatni, különböző szögekből felfedezni a részleteit, közben pedig eligazodni, hogy mit kell és mit nem szabad.

Az biztos, hogy a 3D-vel együtt használt kiterjesztett és virtuális valóságnak sokkal több felhasználási esete van. Az egyik legbriliánsabb és legelőnyösebb az oktatásban való alkalmazásuk. Van egy jó TedX beszélgetés ebben a témában Florian Radke, díjnyertes marketing- és márkakommunikációs szakértőtől.

Az Emerline-nél az AR és a 3D technológia előnyeit is kihasználjuk, hogy a GoDog alkalmazás felhasználóit új tanulási módokkal láthassák el . Nyugodtan fedezze fel, hogyan néz ki és hogyan érzi magát az alkalmazásban (ha van szőrös barátja, ez az alkalmazás nyerő!).

#5: Marketing

Szomorú, de igaz: a hagyományos marketing módszerek már nem működnek olyan jól, mint korábban, mivel a vásárlók vágynak az innovációra. A 3D-s marketing és a 3D-s reklám pedig itt léphet be a játék megváltoztatásához.

Hogyan használhatják ki a marketingszakemberek a 3D-s tervek előnyeit? Már láttuk a példákat: vannak 3D-s illusztrációk és elemek az alkalmazások felhasználói felületén, 3D-s animált videók, termékvizualizációk, 3D alkalmazása AR/VR módokban – minden, amit fentebb tárgyaltunk.

Nem csak a termék, hanem az élmény értékesítését is lehetővé téve, skálázhatóságot biztosítva, amely lehetővé teszi bármilyen hirdetési igény kielégítését, lehetőséget adva a legfényesebb ötletek életre keltésére, a marketingcélú 3D-s tervezések lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy növeljék a konverziós arányt, lépést tartsanak a versenytársakkal , biztosítja a márka modernségét, és kap egy csomó más jó dolgot.

Vannak kétségei? Ezután vessen egy gyors pillantást azokra a cégekre, amelyek már átvették a 3D-t: a Coca-Cola, a Nokia, az Apple, a Volksvagen, a Shopify, a Ford, a Nike, a Boeing és több ezer más nagy szereplő – mindannyian a legerősebb marketingkampányokkal rendelkeznek. Tanulj a legjobbaktól, igaz?

 

3) Forrás: https://www.colorexpertsbd.com/blog/benefits-of-3d-modeling-in-various-industries/

A 3D modellezés és renderelés előnyei a különböző iparágakban

A világ a legújabb technológia bevezetésével halad előre. Eddig a világ számos technológiai fejlődésnek volt tanúja, és ezek egyike a 3D modellezés és renderelés . A 3D modellezés megjelenése után a különböző iparágak vállalatai igyekeznek a lehető legjobban kihasználni azt. Legyen szó szórakoztatóiparról vagy feldolgozóiparról, a 3D-s modellezés és renderelés mindenütt hatalmas hasznot húz.

Ha felkeres egy e-kereskedelmi webhelyet, hogy megvásároljon bármilyen terméket, nagyon fontos, hogy a terméket különböző szemszögekből tekintse meg. Ha különböző perspektívákból tekintheti meg a termékeket, ez azért van, mert a termékeket háromdimenziósan tervezték, lehetővé téve a termékek minden oldalát. A 3D-s modellezés az utóbbi időben lendületet kapott a sokféle segédprogram és alkalmazás miatt. Ez is az egyik olyan technológia, amely rengeteg munkát kínál az álláskeresőknek. A 3D modellezéssel és a különféle 3D modellező szoftverek elsajátításával a fiatalok virágzó karriert építhetnek.

Ezen kívül a 3D-s modellezés iránti kereslet az ügyfelek felé is óriási. A megjelenített fotorealisztikus megjelenés miatt a vásárlók érdekfeszítőnek találják ezt a típusú modellt, és növeli a termék eladásának vagy a szolgáltatás nyújtásának esélyeit is. Bemutatjuk azokat a különféle iparágakat, amelyek kihasználhatják a 3D modellezés és renderelés előnyeit vállalkozásuk fellendítésére.

Marketing és reklámozás:

Ami az üzletet illeti, a megfelelő marketing és a reklám sürgős szerepet játszik abban, hogy az üzlet létrejöjjön. A vállalkozások különféle médiumokat alkalmaznak termékeik népszerűsítésére és potenciális ügyfeleik felkeltésére. Ha elektronikai cikkekkel, ékszerekkel, autókkal vagy bármilyen más termékkel foglalkozik, marketingjét úgy kell megvalósítania, hogy az felkeltse a vásárlók figyelmét. A 3D modellezés azt a célt szolgálhatja, hogy potenciális ügyfeleket csábítson. A 3D-modellezők a termék látványterveit feltűnően a termék minden aspektusára összpontosítva tervezik. Az animáció kiegészítésével az ilyen típusú háromdimenziós termékek reklámozhatók és piacra dobhatók. Az animáció alkalmazása azt is lehetővé teszi, hogy a termékek interaktívak legyenek, így a potenciális ügyfelek megtekinthetik a termékek működését, még mielőtt a termék megvásárlása mellett döntenének.

Videojátékok:

Ami a videojátékokat illeti, nagymértékben támaszkodnak a 3D-s modellezésre. Az évek során a videojáték-fejlesztők minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a játékokat valósághűbbé tegyék, hogy vonzóvá tegyék a játékosokat. Legyen szó autóvezetésről, szörnyekkel való harcról, kellékekről, játékjelenetekről vagy játékkörnyezetről, a 3D-s modellezés és renderelés révén mindez valósághűen jelenik meg. Nem csak ez, még a karakterek is úgy tűnik, hogy kiugranak a játékokból és melletted játszanak a 3D modellezésnek köszönhetően. Az elmúlt 3 évtizedben a videojátékok népszerűsége robbanásszerűen megnőtt, és jelenleg a játékipar határozottan pénzkereső üzlet. A szerencsejáték-üzletág eme fellendülése minden bizonnyal a 3D-s modellezés ezen iparágban történő alkalmazásának tudható be.

Szórakozás:

Ha van olyan iparág, ahol terjedelmes a 3D modellezés és renderelés alkalmazása, az a szórakoztatóipar. A 3D-s modellezés előnyeit kihasználva a showbiznisz eszkalálódik, és dollármilliárdokat és billiókat keres gyorsan. Ma már alig van olyan film Hollywoodból, amelyet 3D modellezés nélkül adnak ki. Ez a technológia rendkívül hasznos a speciális effektusok létrehozásában, olyan légkör létrehozásában, amely korábban soha nem létezett, és természetfeletti eseményeket ábrázol, amelyek természetesen lejátszódnak. Legyen szó szuperhősről, aki felmászik egy felhőkarcolóra, ugrál egyik épületből egy másik távoli épületbe, vagy egy denevérmobilról, aki egy hegyoldalban száll lefelé, mindegyikben megtalálhatók a 3D-s modellek, amelyek élőszereplővel keverednek, és speciális effektusokat produkálnak.

Építészet:

Korábban az épület építési folyamata vázlatkészítéssel és tervrajzzal indult, amely nem képviselt semmilyen reális képet. Az építészeknek rengeteg információt kellett közölniük ahhoz, hogy megértsék az épülettervezést, mielőtt megkezdték volna az épületek építését. Azok az idők elmúltak, és most a 3D-s modellezés és renderelés korszaka jött el. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy mozgást és mélységet adjon az épület tervéhez, és így különböző szögekből tekintheti meg a tervet, beleértve a madártávlatot és a talaj perspektivikus nézetét. Nem csak, hogy akár be is léphet a szerkezetbe, hogy megtekintse a belső teret, és részletes elképzelést kapjon az egész épületről. A 3D-s modellezés a tökéletes médium a leendő épületével kapcsolatos ismeretek gyűjtésére, mielőtt habarccsal lerakná a téglákat.

Gyártás:

A gyártás egy másik ágazat, amelyben a 3D-s modellezés óriási előnyökkel járhat. Függetlenül attól, hogy visszafejtésről vagy a semmiből előállított termékről van szó, a 3D-s modellezés felhasználható a terméktervek megújítására, rekonstrukcióra, valamint alkatrészek összeszerelésére, valamint a termékek piacra dobására. 3D tervezés nélkül a gyártási folyamat nemcsak bonyolult, hanem költséges is. Egy termék forgalomba hozatala előtt a gyártónak rengeteg időt és erőfeszítést kell kockáztatnia, mivel több tonna mozgó alkatrész zökkenőmentes működését kell biztosítania. Ráadásul a termékek tesztelésének és átdolgozásának költsége is bőséges. A 3D-s modellezés és renderelés segítségével azonban a terméktervezők és mérnökök nem csak megjeleníthetik a termékeket, hanem tesztelhetik és felülvizsgálhatják a termékeket a konkrét termékek elkészítése előtt.

Kiadás:

A kiadó egy olyan iparág, amelyben nagyon kevesen gondolnak a 3D modellezés beépítésére. Amikor publikálásra gondolunk, a papírra és az e-olvasóoldalra gondolunk. A tankönyvkiadók és illusztrátorok azonban már elkezdték kihasználni a 3D-s modellezés előnyeit a publikációban. 3D-s modellezést alkalmaznak a tankönyvek, útikönyvek és más illusztrált könyvek fényképes képeinek felnagyításához. A tankönyvekben számos vizualitást és képet használnak, mint például a növényvilág, az állatvilág és a terep, amelyek szerzői jogi és hozzáférési problémákkal küzdenek, amelyek nem teszik lehetővé a könyvekben való felhasználásukat és megjelenítésüket. Itt jön képbe a 3D modellezés. Ezen kívül sok illusztráció van, amelyek fantasztikusak; valami, ami a múltban létezett, amit a jelenlegi generáció emberei nem láttak. 3D modellezéssel ezek a képek teljes tökéletesen ábrázolhatók.

Egészségügy és orvostudomány:

A 3D-s modellezésnek és renderelésnek még az egészségügyben is számtalan funkciója van. Legyen szó amputált végtagok protéziséről vagy fogkoronákról, boltív támasztékokról vagy sérült testrészek javítására szolgáló alkatrészekről, mindegyik modellezhető és háromdimenziósan nyomtatható. Ráadásul a 3D-s modellezés olyan orvosi berendezések tervezését is lehetővé teszi, mint sztetoszkóp, hőmérő, fecskendő, vérnyomásmérő stb., a testben kialakuló vázszerkezetek és anomáliák. Ez a technológia a kezelések mellett oktatási segédanyagként is funkcionál az orvostanhallgatók számára, mivel a modellekről pontosan tudják megjeleníteni az anatómiát. A 3D képalkotó technológiával akár a különböző szervek rétegeinek textúráinak pontos bemutatása is megvalósítható. Ha a sebészekről van szó, ki is használják ezt a technológiát, hiszen az orvosi modellekben található struktúrák alapján könnyen megtervezhetik műtéteiket, amelyek szintén személyre szabhatók. Ez segít nekik pontosan meghatározni az eljárásokat a betegekben, és bizalmat ébresztenek bennük.

A 3D modellezés és renderelés jövője:

Az idő előrehaladtával a technológia fejlődik, és gyorsan átalakítja életünket. A legújabb technológia közül mindenkit meghódított a 3D modellezés és renderelés. Ez a technológia nemcsak megkönnyítette és kényelmessé tette az emberek életét, hanem kedvezőbbé és költséghatékonyabbá is tette. A különféle iparágakban működő vállalkozások túlszárnyalják versenytársaikat, és virágoznak a 3D modellezés előnyeinek kihasználásával. Az ügyfelek világszerte jelentős hasznot húznak a 3D modellezés áldásaiból. Kétségtelenül kijelenthető, hogy a 3D modellezés és renderelés jövője ígéretes és fényes. Vessünk egy pillantást a 3D modellezés és renderelés alkalmazásaira különféle médiumokban.

Virtuális valóság:

A virtuális valóságban a felhasználó interakcióba lép a számítógép által generált környezettel, és valóságosnak érzi a környezetet. Érzékeli a környezet minden egyes elemét, legyen az emberek, növények, állatok, épületek, utcák stb. valósághű. Az egyik technológia, amely a légkör valóságos megjelenését idézi elő, a 3D modellezés. Valójában a 3D modellezés az a gerince, amely izgalmasan és valósághűen ábrázolja ezt a környezetet. Háromdimenziós nézet nélkül lehetetlen valósághű hatást adni a virtuális valóságban. A videojátékok világa rohamosan fejlődik a 3D-modellezés alkalmazásának köszönhetően, és hamarosan a játékosok a 3D-modellezés révén fűszereket láthatnak a videojátékokban.

Kiterjesztett valóság:

A kiterjesztett valóság kevésbé lehet felvillanyozó, mint a virtuális valóság, mivel a kiterjesztett valóság környezete nem mesterséges. A virtuális valósággal ellentétben a kiterjesztett valóság a meglévő környezetet használja, és mesterséges elemeket rak rájuk, hogy további információkat adjon hozzá és szikrát keltsen. Ezek a mesterséges elemek bármiek lehetnek: hang, kép, szöveg, effektus stb. A virtuális valósághoz hasonlóan a 3D-s modellezés is hatalmas hatást gyakorol és fűszerezi a kiterjesztett valóságot. Különböző perspektívákból ábrázolja a valós környezetben élő tárgyakat, és felkelti a nézők figyelmét.

3D-nyomtatás:

A 3D-nyomtatást elsősorban minták és prototípusok tervezésére használják, de ma már a végtermékeket is 3D-nyomtatókkal tervezik. A 3D nyomtatás vagy additív gyártás prémium követelménye a 3D modellezés. 3D modellezés nélkül fel sem merül a 3D nyomtatás kérdése, hiszen a 3D objektumokat a digitális 3D modellek alapján nyomtatják. A 3D nyomtatás során egy objektum 3D-s modelljét több száz vagy több ezer vízszintes vékony rétegre osztják, amit szeletelésnek neveznek. Miután a modellt felszeletelték, előkészítik a 3D nyomtatóba való betáplálásra. A fájl feltöltésekor az objektum előkészítésre kerül a 3D-s nyomtatásra. Végül a szilárd tárgy egymás utáni anyagrétegekből jön létre. Tehát a 3D-s modellezés súlya mindennapi életünkben megkérdőjelezhetetlen.

Fotorealizmus:

A fotorealizmus általában olyan képek kézi rajzolását és festését jelenti, amelyek úgy néznek ki, mint egy fényképezőgép digitális fényképei. De jelölhet számítógéppel generált képeket is, amelyek fényképek másolatai. És itt jön képbe a 3D modellezés. Ahhoz, hogy egy 3 dimenziós fotó valósághű virtuális legyen, precíz 3D modellezés szükséges. Egy művész nem tud valóságos érzetet kelteni a képen, ha nem modellezi pontosan. A számítógéppel készített fotorealisztikus képek sok CPU- és GPU-teljesítményt igényelnek, hogy pontos 3D-s modelleket készítsenek. Tökéletes 3D-s megjelenítéssel és technikai támogatással a fotorealisztikus 3D modellek látványos eredményeket hozhatnak a közeljövőben.

Animation World:

Az animációs világ az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb média egy vállalat termékeinek vagy szolgáltatásainak marketingjére. Különböző korosztályú emberek számára is hatalmas szórakozás forrásaként funkcionál. Az animáció az állóképek gyors egymásutáni mozgásával jön létre, legyen szó akár élő, akár élettelen objektumról. Ha a cél egy élethű karakter vagy tárgy létrehozása az animációban, akkor nincs alternatívája a 3D modellezésnek. Egy tapasztalt 3D-s modellező nemcsak valósághűen modellezheti a karaktert vagy tárgyat, hanem értékes időt és pénzt is megtakaríthat. Megfelelő 3D renderelő eszközökkel a modellek valósághű hatásokat kaphatnak, élethű karaktereket vagy tárgyakat ábrázolhatnak. Egyszóval az animáció és a 3D modellezés, valamint a renderelés kéz a kézben járnak, és a jövője nagyon fényes.

A technológia napról napra forradalmasítja a világot, és a 3D modellezés és renderelés döntő szerepet játszik ebben a fejlődésben. A vállalkozások nemcsak a tisztelt ügyfeleiket érik el, hanem bevonják őket a 3D modellezés alkalmazásába termékeikben és szolgáltatásaikban. De vannak olyan cégek is, amelyek a 3D modellezési projektjeik minőségi hiánya miatt elrontják promóciós tevékenységeiket. A munkájukat a silány és silány modellezők végzik, akik a költségeket helyezik előtérbe a minőséggel szemben, ami baklövés. Legyen szó karaktermodellezésről, objektummodellezésről vagy kellékek modellezéséről, kulcsfontosságú, hogy ügyes és tapasztalt 3D-modellezők végezzék el ezeket az üzleti életben való boldogulás érdekében.

Grafikai tervező cég vagyunk, és a 3D-s modellezés az egyik legfontosabb szolgáltatásunk. A 3D modellezés iránti hatalmas kereslet miatt világszerte, felszereltük magunkat a legjobb 3D modellezők és renderelők némelyikével. Kihasználjuk a legújabb 3D modellező eszközöket, köztük a 3Ds Max, Maya, Blender, Keyshot stb. előnyeit. Ezen felül futurisztikus technológiát is alkalmazunk irodánkban a kiváló 3D modellezési és renderelői szolgáltatások érdekében. A 3D modellezés szolgáltatás megtestesíti építészeti modellezés, a termék modellezés, ipari alkatrészek modellezése, mechanikai alkatrészek modellezése, kellékek és tárgyak modellezésére, orvosi berendezések modellezés, karakter modellezés, stb

Ha olyan céget keres, amely világszínvonalú 3D modellezési és renderelői szolgáltatást nyújt, bízzon bennünk. Mielőtt úgy döntene, hogy igénybe veszi 3D-s modellezési szolgáltatásunkat, látogasson el weboldalunkra és Facebook-unkra, hogy többet megtudjon rólunk.

 

 

Látványtervezés

 

 

Csak a fentiek címszavai:

 

 • Terméktervezés és újratervezés
 • Vevői elégedettség
 • Investor Trust
 • Márkaépítés és prezentáció
 • Csapat együttműködés és időmegtakarítás
 • Rögzítsen interaktív oktatóanyagokat újoncainak
 • Becsomagolás

 

 • 3D illusztrációk és 3D elemek a felhasználói felületen
 • Animált 3D-s videók
 • Termékvizualizáció
 • AR / VR
 • Marketing

 

A 3D modellezés és renderelés előnyei a különböző iparágakban

 • Marketing és reklámozás
 • Videojátékok
 • Szórakozás
 • Építészet
 • Gyártás
 • Kiadás
 • Egészségügy és orvostudomány

 

A 3D modellezés és renderelés jövője:

 • Virtuális valóság
 • Kiterjesztett valóság
 • 3D-nyomtatás
 • Fotorealizmus
 • Animation World

 

 

 • Látványtervezés

 

Egyfajta csoportosítás a 3D által támogatott területeknek:

 • Termékek tervezése
 • Termékek újra tervezése
 • Termékek vizualizációja
 • Tetszőleges termékfotók korlátlan renderelése
 • Animált 3D-s videók
 • Prototípus gyártás
 • Interaktív betanítás és oktatás
 • Csapat együttműködés és időmegtakarítás
 • Befektetők hatékony meggyőzése
 • Prezentáció
 • Reklámozás
 • Márkaépítés
 • Értékesítés
 • Látványtervezés
 • Vevői elégedettség növelése
 • Fotórealizmus
 • AR
 • VR
 • 3D illusztrációk és 3D elemek a felhasználói felületen
 • 3D nyomtatás

A 3D szolgáltatások, az üzleti folyamatok és az iparágak / tevékenységi területek kapcsolódásai

A 3 dimenziós modellek létrehozásának főbb fajtái

A 3D modelleknek bizonyos szempontból két alapjuk van. A tárgy/termék térháló modellje, mely pontok sűrű hálózatából áll és pontosan megadja az objektum formáját és a modell textúrái melyek a kinézetét adják vissza a modellnek és ezek a textúrák kerülnek a térhálómodell meghatározott pontjaira.

Mind a térhálómodellek, mind a textúrák elkészítésének több módja is van. Ezek használata a tárgy/termék jellemzőitől és a körülményektől függ.

 

A térhálómodell elkészíthető

 • a teljes térhálómodell 3D szoftverben történő létrehozása
 • a tárgy/termék szkennerrel történő beszkennelésével (lézer vagy fény szkennelé)
 • a tárgy/termék teljes részletes körbefotózásával (fotószkennelés)
 • a térhálómodell nyers gyártási CAD file-ok formájában vagy egyéb 3D formátumban már rendelkezésre állnak

A textúrák elkészíthetők

 • az összes textúra 3D szoftverben történő létrehozása
 • a tárgy/termék teljes részletes körbefotózásával (fotószkennelés)
 • a tárgy/termék előállításához használt alapanyagok befotózásával

A fenti alapesetek egymás kombinációjaként is előállhatnak.

Látványtervezés
A kész modellekből bármely nézőpontból csodálatos nagyfelbontású látványterveket generálhatunk minden kiegészítővel és teljes enteriőrbe helyezéssel.

A látványtervezés során több variációt is el tudunk készíteni a színválaszték és az anyaghasználat minőségi bemutatása érdekében.
Alábbi látványterveink minden eleme a kiegészítőktől, a bútorokig és berendezési tárgyakig minden virtuálisan lett megalkotva az összes textúrával, a bevilágítással és a fényezésel.
3 dimenziós tárgy és termékmodelljeink webes felületeken való megjelenítése

Elkészítjük az Ön által választott tárgyak, termékek, vagy épületek tökéletes 3 dimenziós modelljeit. A modelleket megjelenítjük weboldalán. Nem igényel weboldal fejlesztést megoldásunk.

A megjelenítő felületen rendelkezésre állnak menüpontok a 3D bútormodellek forgatására, mozgatására és nagyításra, valamint rendelkezésre áll a teljes képernyős mód is a modellek megtekintéséhez.

A modellek kezelését végezhetjük egérrel is, vagy ujjunkkal érintőképernyők esetében.